01 Απριλίου 2024

Γραφτείτε στο σεμινάριο και πάρτε το νέο πρότυπο ΕΛΟΤ 60364 με 20 ώρες σεμινάριο μόνο με 40€. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Περιορισμένες θέσεις.

Το πρότυπο αποτελεί πνευματικό δικαίωμα του ΕΛΟΤ

Ο ΕΛΟΤ υποτίθεται ζει από τα έσοδα του, αλλά πολύ αμφιβάλλω για τον αν χρηματοδοτείται ή όχι από το κράτος.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι ελέγχεται από το κράτος.

Τα πρότυπα που θέλει να τα πουλάει 100€ το κομμάτι (βρείτε μου βιβλίο και μάλιστα με λήξη ορίου ζωής με τόσα χρήματα), τα φτιάχνει με μόνο έξοδο μια γραμματειακή υποστήριξη και την υποδομή του ως Οργανισμός (γραφεία και τηλέφωνα κυρίως).

Τα μέλη της κάθε επιτροπής που φτιάχνουν τα πρότυπα, συμμετέχουν με έξοδα πληρωμένα από υπηρεσίες και εταιρείες από τις οποίες προέρχονται, π.χ. από ΔΕΔΔΗΕ, Υπουργεία, Εταιρείες ηλεκτρολογικού υλικού (στην περίπτωση μας), το ΤΕΕ και τους φουκαράδες τους ηλεκτρολόγους από την ΠΟΣΕΗ που πληρώνουν από την τσέπη τους. (δεν ξέρω από όταν έφυγα μη βγάλανε καμιά αντιμισθία γιατί πολλά ακούγονται τελευταία).

Συμπέρασμα...

Ο ΕΛΟΤ μας πουλάει κάτι με 100€ ή με παζάρια 60€, ανα τεμάχιο (600 σελίδες με άπειρες παραπομπες και χωρίς σεμινάρια και βοηθήματα) και αν υπολογίζει να πάρει από τις μισές επιχειρήσεις της Ελλάδας (κάπου 10.000 επιχειρήσεις και μελετητικά γραφεία) το 60άρι, τότε θέλει να βγάλει εν δυνάμει 600 χιλιαρικάκια...

Από τι; Από ένα πρότυπο το ο ποίο επιβάλλεται από το νόμο, με τι κεφάλαιο; Το μισθό μιας γραμματέως...

Αν δεν είναι αυτό Αισχροκέρδεια τότε τι είναι;

Φυσικά αν είχατε μια άλλη Ομοσπονδία (ΠΟΣΕΗ) η οποία θα διεκδικούσε πραγματικά, όπως κάναμε στο HD384, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και θα τα είχατε όλα στην ώρα τους... (Να σημειώσουμε ότι το πρότυπο είναι υποχρεωτικό από 1/1/2024.) και οι εγκαταστάτες αναρωτιούνται ακόμα τι έχει αλλάξει.

Προς το παρόν...

Καλή ΠρωτΑπριλιά με υγεία και αγάπη σε όλους!