12 Μαΐου 2016

Ανοιχτή Επιστολή - Αίτημα προς Δ.Σ. ΠΟΣΕΗ



Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Αξιότιμοι κύριοι Σύμβουλοι

Δεν είναι χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας μου να αναφέρομαι σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μου, η οποία να αφορά στην προσφορά μου στα κοινά και πολύ περισσότερο δεν είναι, να διεκδικώ οποιαδήποτε χειραγωγούμενη αναγνώριση.

Το παραπάνω χαρακτηριστικό μου όμως, συνοδεύεται και από την έντονη μου διάθεση, να στηρίξω την άποψη μου και την προσφορά μου, με τεκμηριωμένες απαντήσεις, όπου και όποτε μου ζητηθεί ή απαιτηθεί από τις περιστάσεις, προφορικά ή εγγράφως, πολύ περισσότερο, όταν δέχομαι απρόκλητες, ιταμές, ατεκμηρίωτες και το κυριότερο, εν τη απουσία μου ανήθικες επιθέσεις, από “Συναδέλφους” με τους οποίους ουδέποτε έχω ασχοληθεί και δεν πρόκειται να ασχοληθώ στο μέλλον σε προσωπικό επίπεδο.

Τρίτο χαρακτηριστικό μου είναι το να αναφέρομαι όσο το δυνατόν περισσότερο περιεκτικά στο θέμα για το οποίο μιλάω ώστε να μην κουράζω και να επανέρχομαι εφόσον απαιτηθεί.

Πράγμα που θα κάνω και τώρα.

Αξιότιμοι συνάδελφοι

Είναι πολύς καιρός τώρα, που διαπιστώνω σε συζητήσεις που κάνω με αντίστοιχα άλλους συναδέλφους ανά την Ελλάδα, ότι περιφερόμενοι ψιττακοί, μεταφέρουν ανακρίβειες και ψεύδη, την ώρα μάλιστα που εγώ έχω σκύψει το κεφάλι για να φέρω σε πέρας το κομμάτι του έργου που μου έχει ανατεθεί από τον Πρόεδρο & κατά επέκταση από το Προεδρείο για την Ομοσπονδία μας.

Οι εν λόγω «συνάδελφοι», προσπαθώντας να καλύψουν προφανώς δικές τους ανεπάρκειες για ζητήματα τα οποία δεν κατανοούν, ή ακόμα και για να με αποδυναμώσουν απλά στα μάτια όλων σας, αναφέρονται με ψεύδη και ανακρίβειες, σε μία σειρά από θέματα που με αφορούν.

Τα παραπάνω θέματα, θα τα αποδομώ ένα ένα δια του τύπου, αρχής γενομένης με την παρούσα επιστολή.

Από το 2002 που πρωτοεκλέχτηκα στην Ομοσπονδία, έχω καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το μέλλον του κλάδου και της ίδιας της ομοσπονδίας, με όραμα και στόχους -ανατρέξτε στα πρακτικά της Γ.Σ. του 2002-, σχέδιο για το οποίο εργάζομαι, προτείνοντας δράσεις και λύσεις, σχέδιο το οποίο προσαρμόζεται και εξειδικεύεται στο πέρασμα των χρόνων, σύμφωνα με τις κοινές μας αποφάσεις, αλλά και με τις εξελίξεις.

Τμήμα του σχεδίου αυτού, είναι και ο εκσυγχρονισμός της ομοσπονδίας με κυρίαρχο σύμμαχο, τι άλλο από αυτό που υπηρετούμε; Την τεχνολογία.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου της ΓΣΕΒΕΕ, κατόπιν πρότασης του Προέδρου, διερευνόντας τις ανάγκες του Ιατρείου, προσφέραμε ως Ομοσπονδία ένα τηλεφωνικό κέντρο.

Η πρόταση μου προς στον Πρόεδρο την οποία και αποδέχτηκε, ήταν να δωρίσουμε στο Ιατρείο το παλαιάς τεχνολογίας αλλά αξιόπιστο τηλεφωνικό μας κέντρο και να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση Νέου τύπου κέντρο τεχνολογίας Voip στα γραφεία μας.

Η Πρόταση μου ήταν απλή και συμφέρουσα, εγώ θα εγκαθιστούσα το παλιό τηλεφωνικό Κέντρο στο Κ. Ιατρείο ενώ παράλληλα θα δώριζα το Τηλεφωνικό κέντρο τεχνολογίας Voip στην ΠΟΣΕΗ.

Έτσι η ΠΟΣΕΗ από την πλευρά της θα έκανε από τη μία οικονομία, αφού θα πλήρωνε μόνο την αγορά 2 επιπλέον τηλεφωνικών συσκευών και τα έξοδα του νέου προγραμματισμού για το νέας τεχνολογίας κέντρο,  ένα έξοδο αξίας μόλις του ενός τρίτου από την αξία ενός συμβατικού κέντρου που θα πλήρωνε για το Κοινωνικό Ιατρείο, ενώ από την άλλη, θα εξέλισσε τις επικοινωνίες της.


Ο Στόχος και τα οφέλη για την ΠΟΣΕΗ ήταν πολλαπλά

1.       Εξοικονόμηση τηλεπικοινωνιακού κόστους, αφού η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την διεπαφή μέσω τηλεφωνίας Internet, άρα δωρεάν επικοινωνία με όποιον διαθέτει σύνδεση με το Internet σε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή και Tamplet.
2.       Ελάφρυνση της υπερφορτωμένης τηλεφωνικής γραμμής και των υπαλλήλων της ομοσπονδίας, αφού οι εισερχόμενες κλήσεις, θα μπορούσαν να δρομολογηθούν χωρίς κόστος κατευθείαν στο άτομο για το οποίο προορίζονταν, π.χ. Στον Πρόεδρο.
3.       Αυτοματοποιημένες-προγραμματιζόμενες  τηλεφωνικές ειδοποιήσεις προς τα μέλη του Δ.Σ και τα σωματεία, (Προέδρους και Γραμματείες), για τρέχοντα ή και πάγια θέματα, με αποτέλεσμα την αποδέσμευση του προσωπικού από θέματα ρουτίνας και τη δημιουργική απασχόληση τους σε άλλα.
4.       Υποστήριξη του προωθητικού σχεδίου του κλάδου, το οποίο απαιτεί Follow up υπηρεσίες προς τους καταναλωτές.
5.       Δωρεάν εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των μελών του Προεδρείου και του Δ.Σ, (εν δυνάμει και με τους αντιπροσώπους) από όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκονται, αλλά και με το Γραφείο της ΠΟΣΕΗ.
Η τεχνολογία αυτή, ήρθε επίσης να βοηθήσει στη μείωση του χαμένου χρόνου αναμονής στο τηλέφωνο, ακόμα ακόμα και της φυσικής παρουσίας των διοικούντων στα γραφεία της ΠΟΣΕΗ.
Η μείωση του χαμένου χρόνου, επιτεύχθηκε με δωρεάν και άμεση επικοινωνία (με εσωτερικό 3ψήφιο νούμερο) του Προεδρείου με το προσωπικό, χωρίς χάσιμο χρόνου στην αναμονή.
Απλό παράδειγμα; Η καθημερινή επικοινωνία του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα με το Γραφείο, οι οποίοι αντί να περιμένουν στην αναμονή του τηλεφωνικού κέντρου ενώ παράλληλα χρεώνονταν στο κινητό -όντας στην δουλειά-, μπορούσαν πλέον, έχοντας εγκαταστήσει μία εφαρμογή στο smart phone τους, όπως την X-Lite και πληκτρολογώντας απευθείας 3 ψηφία, να επικοινωνούν και άμεσα και δωρεάν, το ίδιο μπορούσε να γίνει και με τον Ταμία και ας ήταν στο άλλο άκρο του κόσμου.
Μετάφραση σε εξοικονόμηση χρήματος;
30-40% μείωση τηλεπικοινωνιακού κόστους.
Μετάφραση σε εξοικονόμηση σπατάλης χρόνου διοίκησης αλλά & προσωπικού;
Αξία ανεκτίμητη.

-Στο σημείο αυτό, αξίζει να τονίσουμε για τον αναγνώστη ο οποίος δεν γνωρίζει, ότι ο Συνδικαλισμός των Ελεύθερων επαγγελματιών, δεν έχει παροχές, δεν μοιάζει ούτε κατά ελάχιστο με το γνωστό “Συνδικαλισμό” του Δημοσίου, ο οποίος ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για την κατάντια της Χώρας.

Πρέπει να μάθουν όλοι, ότι οι συνδικαλιστικές διοικήσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες, διεκδικούν ισονομία και δικαιοσύνη και όχι ωφελήματα που επιβαρύνουν τους φορολογούμενους, εργάζονται επάνω στα κοινά θέματα από το υστέρημα του χρόνου τους, σε βάρος της επιχείρησής τους, της οικογενειακής και προσωπικής τους ζωής και φυσικά αμισθί.-

Η τελευταία αυτή χρήση της εσωτερικής γραμμής του κέντρου, ήρθε στο απαίδευτο μυαλό κάποιων, να δαιμονοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου ως…; Κάποιου είδους εκμετάλλευση;
Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρωτήσουμε γι’ αυτό, αυτούς που διασπείρουν αυτές τις υπέρτατες ανακαλύψεις.
Από την δική μου πλευρά, έχω να πω και να ρωτήσω εντελώς ρητορικά το εξής απλό.
Η ομοσπονδία χρειάζεται πρόσωπα τα οποία είναι περιστασιακά και εκ περιτροπής ενεργά, ανάλογα με τη θέση που καταλαμβάνουν και την αναγνώριση κάποιου “αξιώματος”;
ή χρειάζεται ταγμένους ανθρώπους με γνώσεις, που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και δουλεύουν παράγοντας ιδέες, προσηλώνονται στις συλλογικές αποφάσεις του οργάνου, βάζουν στόχους και τους κυνηγάνε;
Εγώ πάντως ζητάω και κάνω το δεύτερο.

Αν τελικά η ομοσπονδία χρειάζεται ανθρώπους που δουλεύουν, τότε ποιοι είναι αυτοί και γιατί ακριβώς με κατηγορούσαν, όταν για να εκτελέσω με συνέπεια τα καθήκοντα του Γ. Γραμματέα και να προχωρήσω στον πλήρη εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και της εσωτερικής λειτουργίας της Ομοσπονδίας ως όφειλα, ξημεροβραδιαζόμουν στα γραφεία της ομοσπονδίας ετοιμάζοντας παράλληλα βάση δεδομένων και αντίστοιχη πρόταση για κοστολόγηση εργασιών, εύκολη, με αυτοματοποιημένη αναπροσαρμογή και το κυριότερο συμβατή με τις απαιτήσεις της επιτροπής ανταγωνισμού, αφαιρώντας το χρόνο από την οικογενειακή και προσωπική μου ζωή;
Με πιο διεστραμμένο σκεπτικό μετέφεραν στους συναδέλφους με όρους συνωμοσιολογίας ότι “έχω κάνει την ομοσπονδία σπίτι μου”; Και τι εννοούσαν με αυτό;
Μήπως είχαν ή έχουν την αίσθηση ότι θα απογοητευτώ και θα τους αδειάσω τη γωνιά;

Λάθος πόρτα χτυπάνε.
Είμαι εδώ για να διεκδικώ λύσεις για το επάγγελμα μου, το κάνω χωρίς να οπισθοχωρώ, δημιουργώντας δρόμους όπου δεν υπάρχουν και αν αυτό απαιτήσει να διεκδικήσω από τους συναδέλφους την έγκριση για την ηγεσία της ΠΟΣΕΗ, θα το κάνω όταν το αποφασίσω, σταθμίζοντας όλους τους παράγοντες.
Γιατί με κατηγόρησαν και συνεχίζουν να το κάνουν, διαδίδοντας έτσι απλά ότι “πήρα το τηλέφωνο της ομοσπονδίας στο γραφείο μου”, όταν επρόκειτο απλά για τον εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας μας; Την διευκόλυνση στο έργο μου ως Γ. Γραμματέα, στο έργο του Προέδρου, του Προεδρείου κ.λ.π που ήδη προανέφερα;
Και για να κλείσω και να έρθω στο αίτημα που σας απευθύνω ως Δ.Σ. της ΠΟΣΕΗ ρωτώ,
Αν εγώ είχα σαν απώτερο σκοπό να κερδίσω κάτι από το τηλέφωνο της ομοσπονδίας, άγνωστοι και άσπονδοι μου φίλοι, θα το “μετέφερα” -όπως αφελώς διαδίδεται- στο Γραφείο του Σωματείου;
Εκεί όπου τα τηλεφωνήματα μου, μπορώ να τα κάνω δωρεάν ούτως ή άλλως όντας Πρόεδρος;
Δεν θα το μετέφερα σπίτι μου ή οπουδήποτε αλλού;
Δεν θα είχα πιθανώς φροντίσει να μην έχουμε πρόσβαση σε αναλυτικούς λογαριασμούς, ώστε να μην μπορώ να ελεγχθώ;

Διαπιστώσατε κάτι τέτοιο;

Καταλήγοντας, σας λέω ετούτο, εάν είχα έστω και ψήγμα σκέψης να καρπωθώ οικονομικά κάτι, τότε δεν θα προσέφερα για τη λειτουργία της ομοσπονδίας τον εξοπλισμό που έχω προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς να ζητήσω ούτε την αναγνώριση η οποία προβλέπεται από το καταστατικό -Δείτε Άρθρο 33 δωρητές & ευεργέτες- ούτε και με ενδιέφερε να το ξέρει κανείς.
Αξιότιμοι συνάδελφοι
Μετά την προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου από εγωκεντρικούς δελφίνους, σκοτεινούς και προσωποπαγείς πρίγκιπες και ανθρώπους οι οποίοι αναθαρρεύουν στον μικρόκοσμό τους προσπαθώντας να μηδενίσουν την όποια προσφορά μου προσπαθώντας να ελιχθούν προς την Προεδρία, όχι με το έργο τους, όχι με προτάσεις και λύσεις, αλλά με Λαϊκίστικες ιδέες και πρακτικές, θεωρώ πλέον επιβεβλημένο, να αιτηθώ προς τον Πρόεδρο, να εντάξει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΗ στις 27/5/2016, θέμα για την αναγνώριση ή μη, της υλικής προσφοράς μου με όρους καταστατικού, αλλά κύρια και ιδιαίτερα με απλή, συναδελφική αναγνώριση και αποδοχή εκ μέρους του Δ.Σ., της πραγματικότητας κάτω από την οποία λειτουργεί και σήμερα η ΠΟΣΕΗ.
Εν κατακλείδι και για τους λόγους που προανέφερα, ζητώ την αναγνώριση και αποδοχή ή μη, όπως ορίζει το καταστατικό, της προσφοράς του εξοπλισμού τον οποίο έχω παραχωρήσει στην ΠΟΣΕΗ, ο οποίος αποτελείται από:
1.     Έναν Ηλ. Υπολογιστή Γραφείου
2.     Έναν Server Raid 5
3.     Ένα Τηλεφωνικό κέντρο Voip 3ης γενιάς και
4.     Δύο οθόνες για Ηλ. Υπολογιστές.
Συνολικής αξίας κατά την αγορά τους άνω των 3ων χιλιάδων Ευρώ και το ζητώ, με ένα σκοπό και μόνο, την αποκατάσταση του ονόματός μου.
Αφήνω δε, την ηθική αναγνώριση για το έργο που έχω ή δεν έχω προσφέρει, στους συναδέλφους και την Ιστορία του κλάδου.




Με εκτίμηση


Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος.

01 Απριλίου 2016

Από 1η Μαϊου Γεγονός, οι νέες ηλεκτρονικές άδειες Ηλεκτρολόγων σε μορφή πιστωτικής κάρτας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του φορέα με το Υπουργείο ανάπτυξης, η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε φιλικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ότι μέχρι 1η Μαΐου, θα έχει μπει σε εφαρμογή, η παραγωγή των νέων αδειών.


Επίσης, σήμερα είναι πρωταπριλιά και θα πρέπει να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας, να είστε όλοι καλά.

Και που είστε.... μην το μαρτυρήσετε.