22 Νοεμβρίου 2003

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων "Α.Ι.Ε" στην Αθήνα

Από τις  24 έως τις 27/9/2003, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνέλευση των Ευρωπαίων αντιπροσώπων στην Ευρωπαϊκή "Συνομοσπονδία" μας.
 
Ένα χρόνο νωρίτερα, στη συνέλευση της Α.Ι.Ε το 2002, ο Πρόεδρός μας Ε. Δάρας, είχε ζητήσει από την Α.Ι.Ε, να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνεδρίαση των αντιπροσώπων τους στην Αθήνα.
Η Πρόσκληση αυτή είχε σαν στόχο να ανεβάσει το επίπεδο της Ομοσπονδίας μας σε όλο το φάσμα των «κοινωνικών μας εταίρων» διότι στις συνεδριάσεις αυτές συμμετέχουν όχι μόνο αντιπρόσωποι από τις Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από εκπρόσωπους από όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Ν. Αφρική κλπ.
Ειδικότερα οι αντιπρόσωποι από την Ευρώπη, συμμετέχουν στις αντίστοιχες τεχνικές επιτροπές της Ε.Ε. στις Βρυξέλες, με αποτέλεσμα να μπορούν να μεταφέρουν άμεσα τα προβλήματα ή τα αιτήματα μας και να δρομολογήσουν αμεσότερα λύσεις, ή απαντήσεις.
Η οργάνωση των τριήμερων διαδικασιών της Α.Ι.Ε, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, υπήρξε μία οργάνωση πρωτοφανής για τα δεδομένα μας έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της, έτσι ώστε να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο που μπορούσαμε εν όψει και των Ολυμπιακών αγώνων.
Ο τότε Γ. Γραμματέας Α. Χάσκος και εγώ, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, κληθήκαμε να φέρουμε σε πέρας μια διοργάνωση, η οποία έπρεπε να είναι πετυχημένη και αυτή διότι υπήρχε ένας σημαντικός διπλός στόχος. Ο στόχος τότε ήταν, όχι μόνο να αποτελέσει αυτό το τριήμερο συνέδριο μία πολύ καλή διαφημιστική καμπάνια για τη χώρα μας, αλλά και να εντάξουμε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, κάτι που στο μέγεθος που του αναλογεί, ενίσχυε τη θέση της Κύπρου στους κόλπους της Ε.Ε. ως χώρα τότε, υπό ένταξη*.
Η Οργάνωση κατά κοινή ομολογία των φιλοξενουμένων ήταν άψογη, η φιλοξενία αντάξια της παράδοσής μας και η απήχηση στις χώρες που συμμετείχαν μεγάλη, εξάλλου δεν ήταν τυχαίο που ονομάστηκε “Ολυμπιάδα των Ηλεκτρολόγων”.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι για όλη τη διοργάνωση όχι μόνο δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά η ομοσπονδία λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι χορηγοί, αλλά βγήκε και κερδισμένη, αφού εκείνη τη χρονιά δεν είχε τα έξοδα για την αποστολή των αντιπροσώπων μας στο εξωτερικό, ενώ στις υπηρεσίες και τα υπουργεία το κύρος της Ομοσπονδίας ανέβηκε κατακόρυφα.


*Η Κύπρος τελικά είχε ενταχθεί στην Ε.Ε κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου